26/11/13

Evitar el malbaratament alimentari: a l'hora de comprar

Sovint hem de llençar menjar que se'ns ha acumulat a la nevera o als prestatges i ha acabat caducant. En aquesta entrada us donarem alguns consells per evitar-ho, sobretot a l'hora d'anar a fer la compra.

1) Fer la llista de la compra: 
Pot semblar obvi, però fer la llista abans d'anar a comprar ens pot ajudar a no comprar menjar que no necessitem i que, finalment, potser acabem llençant. A l'hora de fer la llista és útil mirar què falta a la nevera i als prestatges de la cuina, així sabrem exactament què necessitarem.

2) Mirar els productes que compreu:
Fixeu-vos en la data de caducitat d'allò que compreu, això us estalviarà sorpreses a l'hora de cuinar el menjar. A més, a l'hora de posar els productes al carretó, penseu a deixar al fons els que més pesen i no es poden fer malbé tan fàcilment, i a damunt poseu els que són més fràgils, com els ous. Penseu també que els congelats són el darrer pas!

3) Comprar només el que aneu a menjar:
De vegades comprem productes perquè estan d'oferta i surten barats, fet que ens pot animar a comprar més del que realment consumirem. Penseu que el producte que acabeu llençant és el que surt més car!

4) Col·locar la compra:
Una bona manera de saber què us caduca abans és posar aquests aliments davant dels que triguen més a caducar. D'aquesta manera, tindreu present que aquells productes són els que heu de consumir abans.

5) Amb convidats a casa:
Assegureu-vos de comprar (i després, de cuinar) la quantitat necessària en funció de les persones que sigueu a casa. Sovint fem molt més menjar del que realment mengem, així que, si aquest és el vostre cas, penseu després a repartir-vos les sobralles! D'aquesta manera és més probable que les restes de menjar s'acabin aprofitant que si el que ha rebut els convidats es queda amb tot el menjar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada