18/3/14

Consells d'estalvi energètic

En aquesta entrada us presentem algunes recomanacions per a l'estalvi energètic, per ajudar una mica als que ara mateix participen al concurs d'estalvi energètic d'enguany, però també per a la resta de la gent a la qual els pugui interessar! Potser algunes poden ser una mica òbvies, però mai no va malament que ens recordin algunes coses.

- Aprofiteu tota la llum natural que entra a la casa. Penseu que ara els dies ja es van allargant!

- Recordeu d'apagar els llums sempre que sortiu. A més, potser a l'habitació amb el llum de l'escriptori és suficient i no cal el general.

- Recordeu que hi ha tarifa nocturna de 23h a 7h i s'hi aplica un descompte en el preu de l'energia. Si encara feu servir la calefacció, penseu a comprovar si el rellotge que teniu a l'entrada està ben configurat. 

- Apagueu el foc de la vitroceràmica una mica abans d'acabar de cuinar, així aprofitareu la resta de la calor. A més, si tapeu les olles mentre cuineu, la calor es concentrarà molt més ràpid i l'aigua bullirà abans que amb l'olla sense tapa. 

- Pel que fa a la calefacció, no la poseu a temperatures extremadament altes, i només enceneu el termostat durant períodes de temps molt curts i només quan faci molt de fred. Si ventileu la casa recordeu que heu de baixar la calefacció al mínim. A més, ara que arriba el bon temps potser ja toca baixar-la del tot!

- Aneu amb compte amb l'aigua calenta i no n'abuseu! No cal dutxar-se amb aigua bullint. Penseu que el termus també va amb electricitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada